Ny uppdatering om munskydd

Eftersom antalet fall av covid-19 glädjande nog nu börjar minska har Region Stockholm idag beslutat att vi kan minska användningen av munskydd i vården.

Munskydd

För dig som kommer till vårdcentralen innebär det att du i de flesta fall kommer att möta oss som arbetar här utan munskydd, även när vi kommer nära och undersöker dig.

Om du har ett försvagat immunförsvar eller av annan anledning vill att vi bär munskydd när vi kommer nära dig är det bara att säga till.

Om du har symptom på en sjukdom som kan smitta (exempelvis förkylning, hosta, magsjuka eller barnsjukdomar såsom vattkoppor) vill vi att du alltid ringer och rådgör med oss innan du kommer till vårdcentralen, så att vi kan ge dig råd om hur vi minskar risken för smitta om du behöver komma hit.

Du som har förkylningssymptom kommer fortsatt att få bära munskydd inne på vårdcentralen, av hänsyn till alla som vistas här. Du kommer även att bli ombedd att vänta utanför vårdcentralen tills det är din tur att träffa läkare eller sköterska, så att vi minskar risken för smitta i väntrummet.

Vi hoppas att smittorna fortsätter att minska, så att vi får se varandra på nära håll även fortsatt!

Sköt om er själva och varandra, läs gärna på 1177.se om hur du kan minska risken att bli sjuk eller smitta andra.

Rött hjärta