Vinterkräksjukan är här

Sedan mitten av december har smitta med calicivirus som orsakar vinterkräksjuka gradvis ökat. Nu har det tagit fart bland familjerna till oss som arbetar här, och vi är därför färre än vanligt på plats.

Tyvärr behöver vi därför stänga vår reception under delar av dagen, och har färre i telefonen än vanligt. Vi ber om överseende med detta och vill passa på att påminna er om vad ni kan göra för att skydda er själva:

  • Tvätta alltid händerna noga med tvål och vatten efter toalettbesök, före måltider och efter att ha tagit i föremål eller på ytor som kan ha virus på sig. Det räcker inte med att använda handsprit för att hindra smittan av vinterkräksjuka.
  • Använd flytande tvål och torka händerna med en egen handduk eller pappershanddukar.
  • Undvik att laga mat så länge du har kräkningar eller diarréer.
  • Undvik att besöka personer som har vinterkräksjuka.

Läs mer om vinterkräksjuka på 1177.se

Graf som visar förekomst av vinterkräksjuka olika år. Från Folkhälsomyndigheten.

Vill du titta på mer statistik – gå till Folkhälsomyndighetens sida.