Listningskön står stilla

Vi behöver tyvärr meddela att vår listningskö just nu ”står stilla”.

Vi är glada att så många vill ha oss som sin vårdcentral. Vi har sedan länge haft så kallat listningsstopp – ni som vill bli listade får vänta i kö på en ledig plats.

Stiliserade personer som står i kö

Fram tills nu har vi kunnat släppa in personer från vår kö varje månad, eftersom det brukar bli några platser lediga när någon flyttar eller av andra anledningar inte längre är listad hos oss.

Vi kommer under våren att bli färre läkare och kommer inte att kunna ersätta det under överskådlig tid. Vi har därför minskat storleken på vår lista, vilket gör att kön nu ”står stilla” ett tag.

Vi gör detta för att vi vill kunna ge god vård till de personer vi åtar oss att vara vårdcentral för. Om vi är färre som ska ta hand om många blir det inte lika bra.

Du som står i kön har en annan vårdcentral i nuläget (om du är olistad är vår rekommendation att du listar dig på en annan vårdcentral innan du ställer dig i vår kö), och ska få hjälp via den. Vi vill vara tydliga med att du i dagsläget tyvärr inte kan räkna med att snart få komma till oss, även om du stått länge i kön. Du tappar inte din plats i kön så länge du inte gör en ny listning.

Ni som redan är listade hos oss påverkas inte av detta.

Förhoppningsvis kan vi framöver ”släppa på” igen, vi vet idag dock inte när. Vi återkommer med information löpande.

Du kan läsa mer om listning på 1177.se.

Tack för tålamodet!