Läs våra nyheter: Välkommen till oss!

Öppettider : mån–fre 08:00-17:00   Kontakt : 08-587 202 00

Provtagning för dig som är listad hos oss. OBS endast tidsbokad provtagning.

Enbart bokade tider för provtagning fr o m 2021-01-12

Du kan boka tiden så här:

  • på webben genom 1177
  • eller ringa oss
  • eller boka i vår reception.

 

 

 

Vi har en egen liten provtagningsenhet på vårdcentralen, där du kan lämna de prover som våra läkare ordinerar. Vår provtagningsenhet är godkänd av Karolinska Universitetslaboratoriet och våra mätmetoder kvalitetssäkras regelbundet mot centrallaboratoriet. En gång om dagen kör en transportbil en runda och hämtar upp prover till analys på Karolinska Universitetslaboratoriet.  

Remiss från läkare måste alltid finnas innan varje provtagning. Den läkare som ansvarar för din behandling bedömer vilka prover du behöver lämna och när, skriver din remiss och tillhandahåller provtagningsmaterial för användning i hemmet om du behöver sådant.  

När du kommer för enbart provtagning så behöver du inte anmäla dig i receptionen utan du kan bara slå dig ner så ropar vi upp dig.

Vi kan ta de flesta prover, undantaget några få ovanliga prover som måste analyseras direkt 

Bedövningsplåster (EMLA-plåster) att sätta i vardera armvecket en timme innan provtagning köps receptfritt på apoteket.  

Gratis klamydiatest beställer du via nätet.  

Vänligen observera att vi inte är ett filiallab till Karolinska. Så vår lilla provtagningsenhet har inte de resurser som ett stort laboratorium har och vi kan därför inte hantera remisser/provtagningar i andra journalsystem och inte heller tillhandahålla provmaterial till dig med remiss från andra mottagningar/sjukhus.   

Karolinska har särskilda filiallab som kan hantera alla remisser och provtagningar samt tillhandahåller provtagningsmaterial till alla med remiss. Närmaste filiallab finnsKarlandaplan 6 (Läkarhuset) i Farsta Centrum. Alla filiallab i Stockholm ser du här: https://www.karolinska.se/for-patienter/karolinska-universitetslaboratoriet/alla-provtagningsenheter-a-o/  

Laboratoriet har öppet för provtagning:

Måndag-fredag 08.00 – 10.00

Lista Dig hos oss