Öppettider : mån–fre 08:00-17:00   Kontakt : 08-587 202 00

Provtagning för dig som är listad hos oss

Vi har ett eget provtagningslab som är godkänt av Karolinska Universitetslaboratoriet, där du som är listad hos oss på läkares ordination kan lämna venösa blodprover, urinprov, odlingar, avföringsprover m.m. Ibland tar vi kapillära prover, d.v.s. snabbprovtagning i fingret, som kan hjälpa oss vid akuta bedömningar av blodsocker, blodvärde och snabbsänka (CRP). Våra mätmetoder valideras och kvalitetssäkras regelbundet mot centrallaboratoriet för att säkerställa att våra provtagningar har god precision och tillförlitlighet. Vi utför venös INR-provtagning för dig som behandlas med Waran. Våra prover transporteras vidare till Karolinska Universitetslaboratoriet för analys.

Observera att vi ej har samma provtagningsmöjligheter och resurser som ett stort laboratorium och än mindre jämfört med sjukhuslaboratorier. Vissa prover måste transporteras till analyslaboratoriet inom mycket kort tid och då går det inte att utföra provtagningen hos oss. I sådana lägen hänvisar vi Dig till ett sjukhuslaboratorium.

Om du eller ditt barn behöver bedövningsplåster före provtagning kan Emla-plåster köpas receptfritt på apoteket, och appliceras minst en timme före provtagning.

Om du har en remiss för provtagning behöver du inte anmäla dig i receptionen, utan gå direkt och ta en nummerlapp vid laboratoriedörren.

Om du misstänker att du har klamydia kan du beställa ett gratis klamydiatest via internet.

Våra läkare meddelar dig provsvar antingen via brev eller telefon, enligt överenskommelse med dig.

Läs mer om provtagning på KS-labs hemsida.

Laboratoriet har öppet för provtagning:

Måndag-fredag 08.00 – 10.00

Lista Dig hos oss