Läs våra nyheter: Välkommen till oss!

Öppettider : mån–fre 08:00-17:00   Kontakt : 08-587 202 00

Hudsjukdomar

Hudbesvär av olika sorter är vanliga. Vi på vårdcentralen är vana vid att bedöma och behandla flertalet hudåkommor. Om vi inte kan hjälpa dig fullt ut hos oss remitterar vi dig naturligtvis vidare till en hudspecialist, men det är nästan alltid bäst att börja med en bedömning hos oss.

Vi kan bedöma och behandla födelsemärken, atopiskt eksem, handeksem, soleksem, perioralt eksem, akne, iktyos, keratosis pilaris, rosacea, psoriasis, seborroiskt eksem (mjälleksem), mollusker, pityriasis rosacea, vitiligo, dermatit, lichen, vårtor, lättare brännskador, nässelutslag, insektsbett, djurbett – och många andra hudåkommor.

Det kan vara svårt att skilja på vanliga leverfläckar och farligare hudsjukdomar som melanom, basaliom och andra hudtumörer – vi hjälper dig. Vid behov kan vi operera bort hudförändringar eller skicka dig till hudläkare för bedömning. Vi kan ta vävnadsprov och skicka för PAD (patologisk anatomisk diagnos) och utföra kirurgisk behandling mot nageltrång.

Infektioner i huden drabbar många: borrelia, bältros, svinkoppor, herpes, rosfeber, ringorm och andra svampinfektioner samt skabb. Även här kan vi hjälpa dig med både bedömning och behandling.

Hårbortfall kan bero på alltifrån svampinfektion till alopeci eller som ett tecken på hormonell sjukdom – oavsett orsak kan vi hjälpa dig att få rätt bedömning.

Nagelförändringar är oftast helt ofarligt men ibland är det ett tecken på sjukdom. Skrovliga naglar kan vara ett tecken på psoriasis eller nagelsvamp.

Lista Dig hos oss